Pediculus capitis

evolpollFamílies!

Sembla que els polls ja no tenen època. Ens informen que n’hi ha per tots els caps (vaja, per molts caps).

Us passem un enllaç interessant per conèixer aquests simpàtics animalons i poder-los vèncer definitivament. No és fàcil, ja ho sabeu.

Ara que vénen uns dies de festa podem aprofitar per revisar caps i fer els tractaments que calgui. A veure si quan tornem a les aules ja no en portem cap al cap!

http://www.farmaceuticonline.com/familia/familia_polls.html

http://espaiescoles.farmaceuticonline.com/ca/6-8-anys/452-piojos

pollparts2

5 pensaments sobre “Pediculus capitis

 1. Roser

  Es veu que hi ha famílies que estan vivint un autèntic calvari…potser s´hauria d´enviar a casa als nens amb polls i no deixar-los tornar fins que no en tinguin ni un. O no deixar-los entrar si ja els porten incorporats de casa.

  Respon
 2. marta

  El que crec que potser seria la sol.lució és el plantejar-se no deixar entrar nens amb polls a l’escola, ens estalviariem molts “mals de caps”, que es truqués a casa quan hi hagués algun nen que se li detectès, aquest es faria el tractament i tornarien quan estiguessin nets, tractar-ho com una malaltia contagiosa, no sé és la meva opinió, ….però em consta que a moltes escoles ho están fent.

  Respon
 3. AMPA El Solell Autor de l'entrada

  A les farmàcies vénen tot tipus de productes per erradicar els polls. En general, la majoria no funcionen. També vénen xampús i locions en alguns supermercats, però sembla que els polls resistèixen.
  Si sabeu d’algun tractament de tipus casolà, sense productes químics, que us hagi funcionat, compartiu-lo aquí mateix. Potser alguna família troba la solució!
  A mi m’han dit que va molt bé aplicar “oli de jonsons” al cap sec i deixar-lo molta estona, millor tapat amb un plàstic. Es veu que els polls s’ofeguen. No sé si és veritat, però costa poc provar-ho.

  Esther X.

  Respon
 4. Lídia

  Sobre els polls,l’ any passat els meus van agafar i una solu que vaig trobar natural i amb 100% d’ efecàcia és barrejar essència d’ arbre de té verd (10 gotetes)amb una empolla petita de colònia o a dins del xampú.Fa pudor a pintura però és eficaç i es pot posar cada dia.Lo del oli,el que fa és ofegar els polls i en el cas dels ous,el que fa és que al pentinar amb la “liendrera” llisquen millor i els treus.Epero que us funcioni,els meus no han tornat a tenir(toco fusta).Per cert,també s’ ha de passar molt l’ aspiradora per sofas i tots els racons perque poden viure més d’ un dia “sueltos”.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s