Setmana de… jocs

El dia 20, les famílies vam rebre una circular de l’empresa Dino anunciant la iniciativa que els nens i nenes portin joguines a l’escola, segons una pauta que marca el tipus de joguina que s’ha de portar.

Hem rebut a la bústia de l’Ampa algunes queixes per part de pares i mares que no hi estan d’acord, on expliquen els motius i raonaments de la seva opinió.

Creiem que és bo aprofitar aquest espai per comunicar-nos i fer saber el nostre parer i així transmetre’l a les persones que prenen decisions, amb la voluntat de posar-nos d’acord.

Si voleu, deixeu el vostre comentari donant el vostre parer sobre la proposta de portar joguines a l’escola per a l’hora de l’esbarjo de migdia.

7 pensaments sobre “Setmana de… jocs

 1. Elisabet

  Em sembla molt bé les noves idees i les iniciatives, encara que a vegades caldria comenta-les amb els pares/mares, abans que explicar-les com un fet als nens/es.
  El fet de portar una joguina a l’escola, com no es una cosa obligatòria, els pares/mares podem decidir conjuntament amb els fills/es quina joguina/joc es el més adient per portar o quin estem disposats a arriscar (perquè s’ha de ser realista) a portar i que es pogui trencar o perdre una peça, però això es una desició nostra personal. Això sempre i quan les joguines siguin educatives, les de tota la vida i per poder compartir, …. però en el que estic totalment en contra es en el que els nens/es puguin portar joguines electròniques a l’escola. Considero que molts pares/mares (o al menys jo m’en considero una d’elles) estem lluitan perque els nostres fills no tinguin contacte o entrin en contacte amb aquest mon de parells electrónics el més tard posible, ja que tots sabem que son jocs poc educatius, molt individualistes, molt adictius, que trencan la imaginació, poc recomenables al menys per nens de 1er (com es el cas de la meva filla), … entre d’altres coses.
  Per una altre banda, crec que el concepte no ha estat ben explicat als nens, ja que la meva filla, que no te cap joc de rodes, el primer que em va dir, dons em compres alguna cosa ….

  Respon
 2. Marta

  Carta adreçada al AMPA, Junta menjador, Escola ..i que ara mostro:

  20/1/11
  Bona nit,

  Aquesta mateixa tarda, 20 de gener de 2011, he rebut una circular emesa per l’Escola i a petició de l’equip de menjador “Dino” la qual creuen que serà molt positiu pels infants compartir durant tot el trimestre un dia a la setmana una joguina….

  la setmana de jocs de taula
  la setmana de rodes
  la setmana d’aparell electrònics

  i la meva pregunta és la següent; creieu que és interessant aquesta ideia? ens aportarà alguna cosa? o tot el contrari.
  La setmana dels jocs, a més a més de fomentar el no correr, ni el saltar, ni el moure’s després d’ unes hores asseguts a classe…correm el risc, com a altres cursos puc assegurar que ha passat (joguines portades el dia 10 de gener), que es perden o bé desapareixen…

  La setmana de les rodes… tots hem de tenir rodes? patins, skate…poden caure i trencar-se un braç, fins hi tot una cama… és necessari còrrer aquest risc?, i quan no els hi toqui als de 3er.,?(en el meu cas), que siguin els altres cursos que van amb rodes, han d’anar sortejant-los per tal de no ensopegar uns amb uns altres? no ho veig clar de cap de les maneres.

  La setmana de l’aparell electrònic! totalment en desacord, la meva filla no té Nintendo, no li hem volgut comprar, i encara que en tingués no li deixaria portar a l’Escola, si té mP4, per exemple, però considero que no és una joguina i menys per portar al pati!, escoltar música…fomentant l’individualisme? potenciem desde petits i desde la infantesa que encara són, el jugar, tenen 8 anys, nosaltres els eduquem de la millor manera que sabem, quan arriben a l’Institut, la feina són dels professors de treure’ls-hi.

  Heu preguntat als tutors que els hi sembla la ideia? Ja que als pares no els hi heu preguntat, no creieu, i parlo per la meva filla, que estarà més pendent de les joguines que porten els altres, o en la d’ella mateixa i perdrà concentració, comencen a ser grans, i considero que no han de dur la joguina dels “Reis”!, ja es va fer el dia 10 de gener.

  També voldria fer palesa, que no tots els nens disposen de tot aquest tipus de joguines, cada família té unes preferències, un parè i una economia.

  Desde ben petits sempre s’ha fomentat el no portar joquines a l’escola, anem tots a una!

  Marta

  Respon
 3. Roser

  Jo estic totalment d´acord amb les anteriors opinions.
  A més a més, s´ha preguntat als tutors què els hi sembla? Perquè encara que no hi estiguin d´acord aquest dilluns la seva classe s´omplirà de joguines amb la corresponent distorsió.
  Hi ha famílies que potser no tenen joguines amb rodes o aparells electrònics; aquí comencen les diferències entre els nens i nenes i les competicions per portar la millor joguina.
  I què passa si un alumne cau patinant i es trenca un braç? O un nen que juga a futbol al pati topa amb un skate?Cal assumir aquest risc innecessari?
  I si es trenca una Nintendo? o es perd un mp3? Això si, el dia dels aparells electrònics serà un pati molt relaxat i tranquil, no se sentirà ni una mosca. Els nens i nenes pendents de la pantalleta, de les vides que els hi quedin i dels pokemons que es vagin passant. I què pensarà el nen o nena que no en té?
  A la majora de centres els aparells electrònics estan totalment prohibits i, ho se per experiència, és una autèntica guerra. Per què, ni que sigui per un dia, aquí els hi deixem portar?
  Es prenen decisions sense comptar amb l´opinió dels pares i es donen per fetes. I si no ho compartim?

  Respon
 4. Jordi

  Benvolguts/es Srs/es

  El fet d´aportar idees noves que intentin millorar l´actual sistema educatiu em semblen molt bé, sempre i quant aquestes compleixin una sèrie de requisits que des d´una vessant pedagògica, psicològica, educativa, social, cultural,…..quedin totalment justificades. Però em sembla que aquest no és el cas.
  Després d´haver estat molt lligat professionalment al món de l´ensenyament he pogut veure com s´han proposat idees com les que volen dur a terme el personal (algú/na o alguns/es) del menjador. Aquesta gent assumirà el risc d´una possible lesió d´un nen/a el dia que portin les joguines de rodes? Han analitzat si un pare/mare/tutor/a presenta una demanda en cas que això succeeixi? Creieu que val la pena assumir aquesta responsabilitat? .Jo personalment no ho faria i crec que moltes de les persones (pares, mares, tutors/es, equip directiu) que ens trobem involucrats tampoc
  En el cas de les joguines electròniques podem extendre´ns molt però seré breu. Tots aquells nens/es que no tinguin què faran? Incentivar la competència que hi ha entre ells? Que aquests que no tenen pressionin a casa per tal d´obtenir una? etc…? La majoria de centres educatius prohibeixen aquests tipus de jocs en els seus recintes.Per què creieu que ho fan? Quantes coses positives aporten en horari escolar? Quantes de negatives?. Potser en l´entorn de La Palma totaixò no passa……..o potser també. Per tant, no és gaire bona idea des del punt de vista educatiu portar aquest tipus de material en horari lectiu
  Jocs de taula? De les propostes potser és la més “light”, però no guardaríeu aquesta opció pel dia que plogués i no es pogués sortir al pati?
  En fi, crec que aquestes idees no s´han de comentar directament als nens, ja que no s´ha tingut en compte l´opinió dels pares en cap moment, tampoc es veu que s´hagi coordinat amb els tutors i equip directiu del centre per veure si hi estaven d´acord.
  En l´educació d´aquests nens/es hem d´estar involucrats tots i hem d´intentar remar TOTS en el mateix sentit, però en aquest cas sembla que hi ha gent que vol remar en un sentit diferent interferint en el bon funcionament escolar
  Aquestes propostes han de passar per una sèrie de persones i estaments abans que arribin als nens/es.

  Respon
 5. Eva

  Correu que he enviat a la junta de menjador, a l’escola i a l’empresa de menjador:

  Hola,

  Ens ha arribat un escrit de l’escola El Solell referent a que els alumnes poden portar una joguina per compartir-la a l’espai del migdia, nosaltres com a pares d’un nen de 3er. no creiem que sigui positiu, com dieu. Pensem que en aquesta estona poden compartir altres jocs i que els monitors han de tenir els recursos suficients per no tenir que recórrer a nintendos, skates…etc ja que poden ser motius de conflictes i riscos innecessaris, també hi ha nens que no tenen certes joguines, no tots tenen nintendo…

  Ara ja ho heu comunicat i evidentment tots el nens estan molt contents però no ho trobem bé.”

  Respon
 6. LOLI

  Hola. Estic d´acord amb als comentaris que ja s’ han fet sobre la setmana dels jocs. Per aixo no tornaré a explicar el perqué sino proposar que si la majoria de pares i mares estem d’acord demanar a la junta del menjador, o a qui sigui, que aquesta idea de la setmana dels jocs, com a premi per portar-se bè que segurament s´ha organitzat amb la millor intenció, ho canviin per uns altres jocs més pedagòcis on primi la imaginació, la relació amb els companys i la seguretat dels nens i nenes. Si no es possible esperem que els monitors del menjador sàpiguen trobar la manera de fer més atractiva la hora de pati per als notres fills i filles. GRACIES.

  Respon
 7. Montse

  És una bona iniciativa per part de la gent de menjador per tant en primer lloc vull felicitar-los….

  però al igual que els altres que han comentat la notícia del bloc, em sembla que s’haurien de triar unes temàtiques diferents pels motius que ja han explicat alguns pares anteriorment: per exemple en lo referent a l’electrònica i per que els nens no es sentin discriminats respecte als que tenen joguines electròniques i els que no, i com a idea, ho canviaria per fer campionats de cerques mitjançant google (usant les aules d’informàtica). Per exemple: qui va descobrir el sistema de circulació sanguínia?. Això els faria participar i competir en quelcom útil i a demés aprenent.

  Proposo que com a proves d’esport es podrien fer al patí: proves d’atletisme, encistellar pilotes, etc.

  El de jocs de taula em sembla fantàstic.

  Gràcies pel vostre interès i espero que aquests suggeriments os donin idees.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s