Disfresses per Carnestoltes

Ens arriben correus i rebem comentaris al voltant de la manera com s’està organitzant aquest any la confecció de les disfresses de Carnestoltes.

Creiem que aquest blog pot aglutinar les opinions de les famílies per tal de veure quina és la percepció general i traslladar-la a l’escola, amb la voluntat de posar-nos d’acord i evitar tensions. Podem establir un diàleg raonable amb l’objectiu d’aclarir:

1) Quin és el plantejament que ha fet l’escola per celebrar el Carnestoltes? És igual per a tots els cursos?

2) Com ho veiem les famílies? quins aspectes trobem positius i quins negatius?

Les famílies que heu rebut directament les instruccions de l’escola i voleu donar el vostre parer, podeu afegir un comentari.

18 pensaments sobre “Disfresses per Carnestoltes

 1. Carme Tintoré

  Ei! Sóc la mare d’en Jan Serra (P5B) Ha estat malalt uns dies i no ha anat a escola. No estic assabentada de res en relació a les disfresses. Me’n podeu fer cinc cèntims donat que jo no he rebut cap paper de res?….

  Respon
 2. Roser

  A mi el que no m´agrada és que sigui un concurs i es trii la millor disfressa….hi ha pares i mares que no tenen temps o, simplement, que les manualitats no són el seu fort.
  També es podria fer lliure, és a dir, que cadascú portés la disfressa que vulgués i fora problemes.
  Fins i tot si no es fes res tampoc ho veuria tant malament…ja es perden prou classes a la setmana blanca….

  Respon
 3. Anna

  Cicle mitjà i inicial ha rebut instruccions de fer la disfressa a casa! Entenc que infantil ho fa a la classe si bé me n’assabentaré! A la classe de la meva filla gran la majòria de pares i mares som partidaris de continuar com fins ara s’havia fet, d’una banda perquè creiem que així s’evita “les terribles comparacions”, d’altra banda, tots van iguals i s’aconsegueix crear “esprit d’unitat de grup” i també perquèm, com diu la Roser, hi ha pares que o no tenim temps o no tenim traça com és el meu cas. Suposem que aquest any la cosa anirà així, però aprofito aquest espai per expressar que ens agradaria que es continués com anys enrera. També hem comentat com es puntuarà i què es premiarà pq està clar que, el fet que un pare o mare que no hagi tingut temps ni traça per fer la disfressa, no afavorirà perquè el seu fill o filla sigui premiat. En fi, col·laborarem en la celebració del Carnestoltes! tot sigui pels nostres fills!!!!

  Respon
 4. Eva Teix Anadón

  Eva

  Soc mare d´un nen de primaria i un d´infantil, en 1º lloc m´agredaria saber si desde l´escola heu passat alguna circular per informar als pares, perquè és la primera noticia que tinc, arrel d´un e-mail que ha enviat l´Anna.
  En 2º lloc penso que les disfressas millor que les facin els nens a la classe amb els seus companys, així treballen en grup i van tots iguals, com sempre s´ha fet.

  Respon
 5. Montse

  En primer lloc aclarir que aquest tema afecta els cursos de cicle mitja i superior, és a dir, 3er 4t 5è i 6è, els altres ho faran com els anys anteriors.

  El que no em sembla bé d´aquesta iniciativa és l´imperatiu que s´ha fet servir per tal d´especificar que la disfressa NO pot ser comprada.
  Crec que l´escola com a lloc d´ensenyament és on s´han de fer les manualitats i treball en grup, els pares podem ajudar en els complements com sempre s´ha fet, ja paguem una cuota de material perquè ara haguem de comprar-ne per fer la disfressa.
  S´hauria pogut fer la proposta sense tantes condicions.

  Respon
 6. Yolanda Calvo

  No es una feina que tinguem que fer a casa, es una feina d’escola, de treball conjunt i sobretot d’igualtat, no hem d’oblidar que es una escola Pública, que ja hem pagat molts diners de material, que tenim que tractar a tot-hom igual per igual. Un concurs de disfreses promogut per una escola i amb la que la tens que fer a casa i despres tens un concurs… es igualitari?, la meva modesta opinió es que NO.
  Que l’escola no te obligació de fer Carnestoltes, es veritat, cap ni una, que cada nen dugui la disfressa que vulgui i punt. Ja s’ha acabat el problema tant pels pares com per l’escola. Que ha passat aquest any que altres anys no ha passat?, que tenim una setmana blanca pel mig i no hi ha temps de res?, que ens ho diguin als pares dels cicles mit i sup que anem de de crani amb els deures que porten a casa. Crec que la majoria dels pares anem saturats de feina i francament hi han moltes maneras de passar un rato amb els nostres nanos, no fa falta que ens donin mes ideas.

  Respon
 7. Josep Lluis

  buenas tardes;

  En primer lugar, felicito a todo el equipo del CEIP EL SOLELL
  gracias por su dedicacion y profesionalidad demostrada dia a dia a lo largo de estos años en el centro.

  Mi escrito es en castellano con el fin de asegurarme de que sera interpretado por todos los papas .

  Referente a las criticas mencionadas en este apartado,me doy cuenta que son una pequeña minoria que estan en desacuerdo continuo con las decisiones de un equipo de profesionales , que diariamente trabajan para enseñar a nuestros hijos a aprender ,estudiar,respetar y compartir con la complicidad mutua entre el colegio y los papas .

  Ademas ,sin ser su obligacion , fomentan que nuestros hijos disfruten de su familia. mi sorpresa es que TAMBIEN SE CRITICA ESTO.

  No puedo entender porque se cuestionan continuamente las iniciativas y como se consigue sacar de contexto las circulares dirigidas a nosotros (los papas).

  Ninguno de nosotros deberiamos cuestionar su trabajo por una cuestion de empatia y simpatia.

  Cualquiera de nosotros siendo niños hemos participado en un concurso de disfraces y dudo que nos haya creado un trauma.

  Quizas nos estamos cargando de prejucios en demasia.

  dejemos a los niños ser eso ,NIÑOS.

  reciban un cordial saludo .

  ANIMO PROFES!!!!

  CON ESTE ESCRITO , CONFIO EN QUE ALGUIEN MAS SE ANIME A DAR APOYO AL CENTRO . YA QUE TAMBIEN OBSERBO QUE TODO SON CRITICAS DE SU TRABAJO Y NO AGRADECIMIENTOS

  Respon
 8. Anna

  Correcció de dades:
  en el meu comentari em referia a cicle inicial i mitjà enlloc de dir cicle mitjà i inicial, és a dir, 3r, 4art, 5è i 6è. Disculpeu les molèsties.

  Respon
 9. Juan

  Cuánta preocupación por un disfraz y que poca preocupación por el trabajo diario y hábitos de estudio que algunos de nuestros hijos no alcanzan ni alcanzarán.
  Nos preocupa lo que no debiera….

  Respon
 10. Anna

  A mi em preocupa absolutament tot de l’educació dels meus fills, des del treball diari i hàbits d’estudi fins a una disfressa de carnestoltes. He expressat el meu parer perquè és el que se’ns ofereix en aquest apartat (només cal veure l’encapçalament) sent tolerant i respectuosa amb totes les opinions i col·laborant amb l’escola en tot allò que se’ns demani ja que es tracta de l’educació dels meus.

  Respon
 11. Yolanda

  Tot el que sol-liciti? i es que com a pares ja no tenim ni dret a dir que es correcte i que no?, Ningú a denegat l’ajut a l’escola, ningú, molts i molts pares col-laborem a l’escola amb Sant Jordi, com a enllaços de la classe, participant a les reunions, estar dins l’Ampa, concell escolar, junta menjador. Disculpeu crec que aixó ens dona prous motius per dir a l’escola o com a mínim subjerir si hi ha algun tema que no es porte de la millor manera o donant el nostre parer perqué ho facin millor. La poca preocupació pel treball diari… perdoni, peró que ens queixem de la disfressa no vol dir que no ens preocupen del demès, només faltaria. El problema es que si hi han coses de l’ambit escolar, com métedologia de treball diari, estudi, etc que tot-hom ho treballa de manera individual, es a dir, jo tinc un problema amb el meu fill/a i jo el soluciono. Doncs si hi ha un problema extensiu a molts nanos, es qüestio de parlar-ho i solucionar-ho conjuntament, com a colectiu de pares. Aixó no es anar en contra de l’escola, dels mestres, que evident-ment fant molt i molt bé la feina, però no tot es correcte, no tot ho es, de tant en tant tenim que escoltar i filtrar la opinió dels nostres fills.

  Respon
 12. anna

  Personalment he col·laborat i col·laboro i molt amb el centre escolar: formant part de la junta de l’ampa, sent enllaç de classe, preparant la festa de sant jordi, la festa de nadal, buscant recursos materials per activitats vàries, passant hores “intempestives” organitzant actes, passant dissabtes muntant “mobles”, oferint-me com a voluntària en tot allò que el centre ens demana, etc. Com diu la Yolanda “lo cortés no quita lo valiente”. Admiro profundament i tinc molt de respecte per la tasca del nostres mestres. És d’agrair la vocació que tenen i com treballen i així els he ho fet saber més d’una vegada!!!

  Respon
 13. Yolanda

  No cal dir res mes Anna i sort en tenim d’aquesta gent que col.labora així amb l’escola, col.laborar amb l’escola d’aquesta manera es en benefici de tots, centre escolar, pel poble, pels mestres, pels alumnes i pels pares.
  Bona tarda per tot-hom que avui tenim concell escolar.

  Respon
 14. AMPA El Solell Autor de l'entrada

  Bon dia,
  Ahir al Consell Escolar es va parlar, entre moltes altres qüestions, sobre la celebració del Carnestoltes.
  Cada cicle decideix com celebrarà el Carnestoltes segons les seves necessitats.
  Educació Infantil i Cicle Inicial faran la disfressa a l’escola. Faran una petita rua de 15 a 16 hores i després celebraran la festa a la pista de l’escola.
  Cicle Mitjà i Superior faran un concurs de disfresses de 15 a 16 h., i de
  16 a 17 h. estaran al pati amb la resta de nens i nenes. La disfressa la fa cada nen de manera lliure i sobre la temàtica del circ.
  Esperem haver aclarit els dubtes.
  El blog ha de seguir servint per comunicar les nostres opinions de manera respectuosa. Sabem que l’Escola, els mestres, les tenen en compte.
  Gràcies i fins ben aviat.

  Respon
 15. Yolanda

  En el cas de la Classe de 5è el tema està resolt. El Tutor te una llista amb les disfresses que els nens han escollit i també te una llista del material que dispossa l’escola. El nen que vulgui afegir alguna cosa mes o porta de casa seva. Tenen destinada una tarda de tallers per confeccionar la disfressa, han distribuit la classe en tres grups i també participaran unes mares voluntarias per donar un cop de ma tant als nens com al tutor.
  Tinc que felicitar al nostre tutor ja que això si que es un treball de grup. Bon cap de setmana per tot-hom

  Respon
 16. lidia

  Hola,bona nit.Totalment d’ acord amb el Josep Lluís!Sé que no tothom pensa igual en molts temes de l’ escola,pero jo també veig que qualsevol tema,sempre hi ha crítiques.Sempre hi ha un pero… o un NO.Siguem una mica més oberts i abans de “llençar la cavalleria”,busqueu el per que.Algo de temps,sempre es té per molt que treballis.Un altre tema és si ets manetes o no per fer una disfressa.En quant a diners,jo m’ he gastat 2 e.Sé que mai estarem d’ acord tots pero si que tindriem que tenir la virtud de posar-nos en la pell dels altres.Sempre hi ha una feina pedagogica pel mitg.No trobo malament que des de l’ escola es demani fer coses amb els nens.No trobo malament que fagin deures o que tinguin que reforçar la lectura.Es pel bé dels nostres fills.Al cap i a la fi,nosaltres també vem ser nens i els nostres pares també ens van ajudar i van participar en les festes escolars.Bé,no m’ enrrollo més.Un petó a tots.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s