INFORMACIÓ SOBRE EL CATALÀ A L’ESCOLA

La plataforma escolaencatala.cat està recollint signatures per presentar una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament per tal de blindar l’ensenyament en català.

Els que hi estigueu interessats només cal que entreu a l’adreça, introduïu les vostres dades i la plataforma ja us enviarà els papers per a la signatura. Si us plau, feu-ne la màxima difusió possible amb els vostres amics i família, és important !!!
Calen 50.000 signatures per poder-la presentar al Parlament però si tots hi col.laborem serà molt més fàcil.

Gràcies.

9 pensaments sobre “INFORMACIÓ SOBRE EL CATALÀ A L’ESCOLA

 1. Carme

  Moltes gràcies per informar-nos. Penso que és molt important que signem. La meva opinio és que l’ensenyament en català ha demostrat ser una eïna integradora, a les escoles no hi ha d’haver diferencies entre catalans i gent de qualsevol altre lloc.

  Un suggeriment: podrieu donar l’enllaç directament aquí? Així seria més fàcil accedir-hi.

  Moltes gràcies.
  Carme

  Respon
 2. Xavi avellaneda

  Hola Carme,
  aquest tema l’hem de consultar tot els membres de la junta i entre tots consensuar i dialogar els temes que és posen al bloc.
  Hi ha molta gent que pensem d’una manera, però és un tema del que desgraciadament s’ha fet política.
  De moment i per respecta a gent que no veu el tema igual abans de penjar més informacions sobre aquest tema, ho consensuarem tots els membres de l’AMPA per veure les diferents sensibilitats existents i decidir.
  El nostre objectiu és naturalment l’educació dels nostres fills i la de col.laborar i ajudar en tot moment des de l’AMPA, d’una manera parcial i apolítica.
  Respectant que el tema present és una base primordial de dita educació valorarem on és el punt idoni entre informar i ser parcial al mateix temps.
  una salutació Carme.
  Xavi.

  Respon
 3. Carme

  Xavier.

  La resposta està fora de lloc. Només demanava que afegissiu l’enllaç. De fet la informació ja l’heu donada….. Crec que això no es faltar el respecte a ningú.

  Carme

  Respon
  1. Xavi avellaneda

   Hola Carme,

   no feia referència a la teva petició de l’enllaç , ho feia perquè en penjar la informació, se’ns ha fet arribar algun comentari al respecte, llavors he preferit no donar més informació de moment.A mi particularment em sembla bé l’informació i la teva idea de l’enllaç, però no és el meu bloc particular.

   una salutació.

   Respon
 4. Laia

  Hola;

  Jo sóc una de les persones que se sent totalment en desacord en aquest tema, no crec que impartir als nostres fills totes les classes en català, sigui una bona opció per al seu futur, ja que si el dia de demà, volen treballar fora de Catalunya és important que ho sàpiguen escriure i parlar correctament. En la meva opinió s’haurien d’impartir la meitat en castellà i la meitat en català, ja que així dominarien els dos llenguatges.

  Jo, per donar un exemple, aquest estiu hem estat a andalucia i he passat vergonya en sentir dir a la meva filla, que no sabia parlar castellà, i que li ha costat comunicar-se amb altres nens de la seva edat per aquest motiu.

  Salutacions;
  Laia.

  Respon
 5. Carme

  Laia,

  No opino igual que tu. El meu fill, tot i rebent “quasi” totes les classes en català, sap parlar perfectament les dues llengües, ja que amb un número molt elevat de companys de l’escola, parla en castellà. A més, en la majòria de comerços on comprem hi ha gent que sens dirigeix en castellà, i ell respon perfectament. A més, la majòria de canals de televisió que tenim, es parla en castellà.
  Del que tinc por, encara que no em puguis entendre, es que poc a poc, vagi perdent el català, perquè, sincerament penso, que cada cop hi ha menys gent que el parla.

  A banda d’impressions personals tants teves com meves, apuntar que el Programa para la Evaluación Internacional de Alumnos de la OCDE, que es coneix com informe PISA, demostra que a l’acabar l’ensenyament, els nens a Catalunya dominen igual de bé el Castellà que els nens de qualsevol altra comunitat.

  De totes maneres, totes les opinions són respectables. Jo només demanava que donat que això podria afectar l’ensenyament a l’escola, qui pensi igual que jo, sàpiga on adreçar-se per defensar aquesta opinió.

  Finalment dir, que el bloc de l’Ampa, lluny de pensar que sigui el bloc particular de ningú, espero que serveixi per debatre, tranquilament i sense confrontacions, les inquietuds que tenim els pares envers l’educació que reben els nostres fills a l’escola. La diversitat ens enriqueix.

  Salutacions

  Carme

  Respon
 6. Joan

  Hola a tots.
  En un país en que la gran majoria de cinemes posen pel•lícules en Castellà, la gran majoria de diaris i revistes son en Castellà, la gran majoria de ràdios i televisions son en Castellà, en que al carrer es parla majoritàriament en Castellà, em sorprèn i entristeix veure que es posa en dubte un model educatiu que al final del cicle, garanteix que el domini del Castellà es tant bo com el de qualsevol altre Comunitat del Estat Espanyol, però que també vol garantir que es domini raonablement el Català.
  M’entristeix i em decepciona la tèbia (llegiu nul•la) resposta de les entitats (AMPA i la mateixa Escola) que amb informes a la ma (PISA) que demostren que no hi ha cap problema, no defensen la cultura i la llengua pròpies, adduint raons de sensibilitat “política”, o més ben dit, que l’AMPA no ha d’entrar en temes “polítics”. No parlem de política, amics meus, parlem de cultura.
  I pels pares preocupats pel domini del Castellà dels seus fills us diré: No us preocupeu! Els vostres fills dominaran perfectament el Castellà (cosa que em sembla perfecte i necessària), però no dominaran l’Anglès i si iniciatives com aquesta continuant endavant, tampoc dominaran el Català.
  Salutacions a tots.
  Joan

  Respon
 7. Esther

  Bon dia,
  Estic completament d’acord amb la Carme i el Joan. Si nosaltres, els pares i mares, no ens impliquem decididament en un aspecte tan essencial com la llengua vehicular de l’escola dels nostres fills per tal de garantir un equilibri entre el castellà i el català, ja sabem quina llengua recularà. Els nens i nenes catalanoparlants a casa i educats en català, entenen meravellosament el castellà des de ben petits, com per art de màgia, gràcies a tots els estímuls externs rebuts en aquesta llengua. Malauradament, a partir de certa edat comencen a passar-se al castellà quan algun company es dirigeix a ells en aquesta llengua. Com ja s’ha dit, cinema, televisió, revistes, etiquetes de productes, etc, decanten clarament la balança. I tot això en el model actual. No vull ni imaginar-me el resultat d’un model escolar que posi en detriment el català.
  Gràcies per l’oportunitat d’expressar les nostres opinions.

  Respon
 8. lidia

  Bona nit a tots i totes.Respecto totes les opinions sense cap tipus de mal rotllo.Els meus fills desde petits,els vaig ensenyar les dos llengues a la vegada.Cap problema.Al cole parlen les dos llengues i al pati lo mateix.Penso que quan més “bombo” es dona al tema,pitjor.Els nens parlen català i castellà i els hi és igual.Som els grans els que ens dediquem a marejar la perdiu.Jo ja vaig estudiar tot en castellà a “aquella época”.Penso que el sistema actual és el millor.Petons a tots!

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s