Adhesió de l’AMPA a la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat

Benvolguts pares i mares,

És possible que molts de vosaltres ja sabeu -a través d’altres entitats- que l’Assemblea Nacional Catalana de la Palma de Cervelló està contactant amb totes les entitats del poble perquè aquestes valorin la possibilitat d’adherir-se a la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat.

Com qualsevol altra entitat, l’AMPA de l’escola el Solell, també ha estat convidada a prendre una decisió i a posicionar-se al respecte. Després de debatre-ho i discutir-ho en Junta, ens ha semblat que en tractar-se d’una entitat amb un nombre tan gran d’associats i d’origen tan divers, el més correcte era donar la possibilitat als socis de posicionar-se al respecte, per poder prendre una decisió que ens representi a la majoria dels socis.

Amb aquesta finalitat hem elaborat un document que podeu baixar-vos des d’aquest enllaç, per imprimir-lo i poder emetre el vostre VOT COM A FAMÍLIA SÒCIA DE L’AMPA. Perquè el vot tingui validesa, és molt important:

 • Posar els dos cognoms de la família sòcia
 • Signar el document
 • Deixar-lo a qualsevol de les bústies de l’AMPA abans del 21 de març d’enguany

Evidentment cada família només podrà emetre un vot, en cas contrari, quedaran anul·lats.
Moltes gràcies per la vostra participació.

TPDD-AMPA

Un pensament sobre “Adhesió de l’AMPA a la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat

 1. Aurelio Jurado

  L’AMPA deixarà de ser plural en el moment en que prengui posició sobre una qüestió política, la qual s’ha de recordar se’n surt de les seves responsabilitats. Si la vol afegir per què així s’ha volgut redefinir, llavors consideraré que han canviat les seves regles de joc, que la política forma part de la seva activitat i actuaré en conseqüència, com ho faria si el meu partit polític es posicionés sobre una qüestió amb la que no puc estar d’acord: donant-me de baixa. Un resultat positiu d’aquesta votació comprometrà l’AMPA amb una tasca que no forma part del seu objectiu essencial, que no és altre que la representació dels pares d’alumnes en l‘àmbit de l’educació dels nostres fills. El text de la papereta de vot és molt clar: “Les institucions i entitats adherides a la TPDD del Baix Llobregat es comprometen, en l’àmbit propi de cada una d’elles a endegar iniciatives per tal de promoure la conscienciació ciutadana i fer pedagogia per reclamar l’exercici pel Dret a Decidir de tots els catalans i catalanes.” Si l’AMPA vol fer això dona un pas per què la política es fiqui a les aules, i això no es pot admetre.
  L’AMPA perd amb aquesta iniciativa la seva transversalitat social, com ho faria igualment si es posicionés respecte a qüestions relacionades amb creences religioses. No em puc imaginar l’AMPA rebent a una associació antiabortista per escoltar els seus arguments i després sotmetre a votació entre els seus adscrits quina posició adoptar al respecte.
  Que ningú s’equivoqui pensant que aquesta iniciativa és democràtica perquè es sotmet a votació: deixa de ser-ho perquè se’n surt del seu abast (per cert, quina qualitat democràtica pot tenir quan els vots s’han d’emetre identificats amb nom i cognoms?). Aquesta qüestió s’ha de resoldre a les urnes, votant llavors democràticament als partits polítics i al contingut dels seus programes.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s