Tema sol i nens al Pati de l’escola

“Sol i sombra”

Estem tristos i empipats. Estem tristos perquè s’acaba el curs i els nostres fills i filles continuen sortint al patí de l’escola sense poder protegir-se del sol (a no ser per les gorres i barrets que des de casa els hi poguem posar). Estem empipats perquè s’ha menysvalgut les nostres peticions. No és una questió d’estètica sinò de risc per la salut. El cas és que ens preocupa que els nostres fills i filles puguin agafar un “cop de calor”, marejar-se per les altes temperatures,….

És cert que el sol sempre ha estat present als patis de les escoles, però també és cert que el seu risc per la salut s’ha incrementat amb els anys. Per això, hem volgut actuar i demanar que es posessin mesures (és a dir, un TOLDO o VENTALL) per a que aquest curs escolar hi hagués algun ventall que protegís als nens de la calor. Tant des de l’AMPA, com la Direcció de l’escolar i el Consell Escolar s’ha demanat a l’Ajuntament que fessin alguna cosa al respecte. Aquestes peticions es van fer ja al final del curs passat per tal de poder preveure que aquest curs fos diferent i que quan apretés la calor poguèssim tenir alguna zona amb ombra. Però s’acaba el curs i continuem com l’any passat.

Per què? És cert que des de l’Ajuntament ens han passat una proposta, irrealista i inviable pel nostre parer. Ens diuen que fan falta entre 50.000 i 70.000 euros per construir un ventall amb garanties i seguretat pels nostres fills. És a dir un miracle!!!! Tots recordem tristement les conseqüències que van tenir les ventades del gener de fa tres anys i estem d’acord en que hem vigilar la seguretat de les instalacións. Però posar sobre la taula una proposta d’aquest import és com dir que no podem fer res. I no estem d’acord.

Trobem a faltar propostes més creatives i més econòmiques. Segur que tots tenim en el nostre imaginari exemples de cobertures que es podrien aplicar. Creiem que és la nostra responsabilitat com a representants dels pares i mares de l’escola fer arribar el nostre malestar als que sí que poden fer coses, l’Ajuntament. Per això, us demanem que adreceu la instància que adjuntem a aquest escrit per tal de fer arribar la nostra preocupació. I sí, diem preocupació perquè no està en les nostres mans (sinò en les d’uns altres) ocupar-se en solucionar aquest problema.

L’escola la fan les persones sobretot,estem d’acord. Però necessitem que les infraestructures siguin les adequades per a això. A qui se li acudeix que en un pati a ple sol podem fer un a jornada esportiva, un festival de final de curs o simplement, que els nostres fills juguin entre ells a l’hora del descans o durant les hores de menjador?

Sovint els que dissenyen les estructures tenen una visió allunyada d’aquella realitat. I això fa que no es projectin solucions arquitectòniques per situacions del dia a dia. O és que algú pensava que des d’aquest any el sol a La Palma de Cervelló deixaria de brillar amb la intensitat que ho porta fent en els darrers anys?

Si algú s’ho ha pensat és un ilús. Si no, un irresponsable.

Demanem accions viables i realistes!!!!

Junta AMPA El Solell

2 pensaments sobre “Tema sol i nens al Pati de l’escola

  1. MARIA

    Potser com a mesura a curt termini sigui insuficient però tinc la impressió de que el sentit comú brilla per la seva absència en els últims temps…és possible que es projecti la reforma d úna escola i no es tinguin en compte aquests temes? Qué se n´ha fet dels patis d´escola amb arbres? que donen la millor de les ombres imaginables, d´acord, triguen a créixer, però no són cars i segons el tipus d´arbre de seguida proporcionarien una bona ombra. De moment les famílies podem protegir als nens amb els medis que tenim a l´abast, però crec que hem d´exigir a l´admistració una resposta i si cal podem organitzar una mobilització, al final, només així es dóna per al.ludida…El meu suport a l´AMPA

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s