Carta a la Sra. Olga Adroher i Boter, Directora dels Serveis Territorials del Baix Llobregat

Recentment hem sabut que el Departament d’Educació té previst unir els dos cursos de l’actual segon de primària per tal que el curs vinent només hi hagi un tercer. Naturalment, l’escola i l’Ampa estem en desacord amb aquesta proposta i rebem el suport de totes les entitats i institucions polítiques de la Palma.

Llegiu, si us plau, la carta que adrecem als Serveis Territorials del Baix Llobregat i signeu la vostra adhesió en el full de signatures que trobareu al taulell d’anuncis de l’escola. Gràcies.

Benvolguda Sra. Adroher,

Amb aquest escrit volem fer-vos arribar el nostre malestar i preocupació per la proposta d’ofertar només un grup pel nivell de tercer de primària pel proper curs 2010-2011, al centre escolar  CEIP EL SOLELL (La Palma de Cervelló).

Exposem,

1.- Aquesta decisió incompleix l’article 157 (Llei Orgànica 2/2006) que regula els recursos que el Departament d’Educació ha de proporcionar per tal de facilitar la millora dels aprenentatges i recolzar  la tasca del professorat. El punt 1 d’aquest article diu textualment: “Correspon a les Administracions Educatives proporcionar els recursos necessaris per garantir un nombre màxim d’alumnes per aula que a l’ensenyança obligatòria serà de 25 per l’educació primària”.

Per tant, el curs escolar 2010-2011, al CEIP EL SOLELL hi haurà 28 nens matriculats al nivell de tercer de primària, nombre clarament superior al límit de 25 que marca l’article 157 de la Llei Orgànica 2/2006.

2.- La decisió que ha pres el Departament d’Educació incompleix el punt 1 de l’article 87 de la mateixa Llei Orgànica (2/2006). Aquest article diu textualment: “les Administracions han de garantir una adequada i equilibrada escolarització de l’alumnat amb necessitats específiques de recolzament educatiu.”

Per tant, tenint en compte que a la població de La Palma de Cervelló només hi ha un centre d’educació primària, totes les necessitats específiques han de ser proporcionades pel CEIP EL SOLELL. Actualment el centre té diagnosticats, mitjançant el servei de l’EAP, 9 casos de nens/es amb necessitats educatives especials. Destaquem important el fet que més del 30% d’aquests casos es concentra en el grup que el proper curs es vol ajuntar en una sola línia. Entenem que el tancament d’un grup pel nivell de tercer de primària no ajudarà a garantir les necessitats específiques de recolzament educatiu que tenen aquests alumnes.  

3.- La decisió que ha pres el Departament d’Educació incompleix també el punt 2 de l’article 87 de la Llei Orgànica 2/2006. Aquest punt especifica que: “l’Administració podrà autoritzar un increment de fins a un 10% del nombre màxim d’alumnes per aula (és a dir, 27,5 alumnes) en els centres públics d’una mateixa àrea d’escolarització per atendre necessitats immediates d’escolarització de l’alumnat d’incorporació retardada”.

Per tant, en el nostre cas aquest punt 2 de la Llei no es pot complir ja que en aquests moments el nombre d’alumnes per el grup de tercer ja és de 28 (és a dir, 0.5 més que el que marca la llei). Si el centre ha d’escolaritzar els alumnes que vinguin fora dels terminis establerts (matrícula viva) es situaria en unes ràtios clarament per sobre del que marca la llei. A més, volem destacar l’absurd que suposa aquesta baremació. Tècnicament, dir que el nombre màxim d’alumnes per aula pot ser de 27,5 alumnes (un 10% per sobre del màxim establert per la Llei) vol dir que hi hauria 27 alumnes que podrien tenir la plena escolarització i 1 alumne que només s’acceptaria la meitat de la seva escolaritat. Realment és això possible? Emprar decimals a l’hora de parlar de persones ens porta a situacions fora de tota lògica com aquesta.

4. Com a pares ens sentim decebuts per decisions com aquesta. La nova Llei d’educació de Catalunya vol apostar per la qualitat i la modernitat en l’ensenyament. Tanmateix, aquesta pretesa qualitat passa per massificar les aules del nostres centres escolars, sense poder atendre les necessitats educatives dels nostres fills/es i millorar els recursos psicopedagògics del professorat?

Com a catalans sentim que fan falta decisions politiques molt més creatives i innovadores que ens ajudin a sortir de la crisi que viu el nostre país i al mateix temps portar l’Educació a Catalunya als paràmetres d’excel.lència que gaudeixen d’altres països europeus, en els que les decisions estratègiques en matèria d’educació no s’han mogut en l’escenari de la reducció i tancament de grups educatius. Hem de millorar i ser més competitius, però propostes com aquesta ens allunya d’aquest objectiu.

Demanem,

Que sigui restablerta l’oferta de 2 grups pel nivell de tercer de primària pel proper curs escolar 2010-2011, rectificant així la proposta que el Departament d’Educació va fer arribar al nostre centre el passat mes de desembre.

En cas que sigui desatesa la nostra petició, aquesta serà elevada als òrgans de representació competents a nivell europeu.

Aquest manifest ha estat posat en coneixement de totes les entitats i institucions polítiques i civils de la nostra població, les quals donen suport a la demanda que els pares i mares de l’Escola Pública de El Solell us fa arribar.

La Palma de Cervelló, a 9 de Març del 2010

AMPA CEIP El Solell

Signat: Miriam Díez i Piñol

Càrrec: Presidenta

Un pensament sobre “Carta a la Sra. Olga Adroher i Boter, Directora dels Serveis Territorials del Baix Llobregat

 1. xavier

  Hola amics

  Estic intentant fer crear un grup d’afectats per l’actual normativa existent per accedir a grau superior de cicles formatius per la manca de sincronia entre la presentació de la titulació acreditativa de superació de grau mig (març) i l’obtenció del mateix (juny/juliol), fet que fa que els alumnes tinguin que perdre un any mentre a la resta de comunitats autònomes el puguin fer sense cap més problema, tot fent aquest exàmens a juliol i setembre.

  Si et sembla una bona iniciativa fes-m’ho saber i en parlem…

  Moltes gràcies

  Javier Pedreño
  670055278

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s